Σομαλία: 17 άμαχοι νεκροί σε συγκρούσεις

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 07:42
REUTERS/OMAR FARUK

A- A A+

Τουλάχιστον 17 άνθωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οσλαμιστές αντάρτες και δυνάμεις που πρόσκεινται στην μεταβατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας με την υποστήριξη στρατευμάτων της Αφρικανικής Ενωσης ανακοίνωσαν χθες νοσοκομειακές πηγές.

"Το προσωπικό της υπηρεσίας ασθενοφόρων περισυνέλεξε 10 σορούς αμάχων και μετέφερε σε νοσοκομεία άλλους 46 άμαχους που τραυματίστηκαν στις μάχες χθες [την Τρίτη] το απόγευμα", δήλωσε ο Αλι Μούσα, επικεφαλής της υπηρεσίας των ασθενοφόρων στο Μογκαντίσου.

Επτά άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο Μεδίνα, είπαν αξιωματούχοι.

Οι συγκρούσεις της Τρίτης σημειώθηκαν στη συνοικία Τάλεχ της πρωτεύουσας της Σομαλίας - οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποίησαν όλμους που διέλυσαν σπίτια και σκότωσαν άμαχους.

Οι μάχες σημειώθηκαν την ημέρα που οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΑΕ συμφώνησαν να ενισχύσουν με 4.000 άνδρες την ειρηνευτική δύναμη AMISOM στη Σομαλία.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, οι οποίες στοίχισαν 76 ζωές με την αλ Σεμπάμπ, την μεγαλύτερη σομαλική ισλαμιστική ένοπλη παράταξη που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα, να αναλαμβάνει την ευθύνη γι' αυτές.

Οι άμαχοι έχουν υποστεί τις περισσότερες απώλειες στις ανηλεείς μάχες για τον έλεγχο του Μογκαντίσου τα τελευταία δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή