Συνάντηση Γ. Καρατζαφέρη - Γ. Σγουρού

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 19:09
A- A A+

Συνάντηση με το νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, συζητήθηκαν οι αλλαγές που επιφέρει ο «Καλλικράτης» και συμφωνήθηκε ότι τα πρόσωπα που θα μετάσχουν στα ψηφοδέλτια Α' και Β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο στις 13 αυτοδιοικούμενες περιφέρειες.

«Από τον Νομάρχη Γιάννη Σγουρό έχουμε δείγματα μιας πετυχημένης πορείας: Ήταν οκτώ χρόνια Νομάρχης της μεγαλύτερης Νομαρχίας της Ελλάδος και το αποτέλεσμα, νομίζω, έχει κατανοηθεί πλήρως από όλους. Τώρα, σε αυτή την γρήγορη αλλαγή από Νομαρχία σε Περιφέρεια χρειάζονται έμπειρα άτομα. Την εμπειρία αυτή την καταθέτει. Εμείς παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά και με εξαιρετική προσοχή την προσπάθειά του και περιμένουμε την τελική του απόφαση», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός ανέφερε: «στη Νομαρχία της Αθήνας αφήνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο αποθεματικό της τάξης των περίπου 215 εκατομμυρίων, με ένα πλούσιο έργο, περίπου 550 εκατομμύρια για τους 48 δήμους, καθώς επίσης και όλες τις παρεμβάσεις και ελέγχους που κάναμε έως τώρα στην ελληνική κοινωνία».

«αυτό που μας προβληματίζει από κοινού είναι τα θέματα της αλλαγής, ο τρόπος, δηλαδή, που από νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πάμε σε περιφερειακή διοίκηση, λόγω του Καλλικράτη και οπωσδήποτε θα υπάρχουν προβλήματα σε πόρους, αρμοδιότητες και φυσικά σε προσωπικό.Όλος αυτός ο προβληματισμός τέθηκε στο τραπέζι. Υπάρχει η κοινή αντίληψη και πιστεύω ότι από 01 - 01 - 2011 όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να λύσουμε τα προβλήματα με έναν και μόνο στόχο, την εξυπηρέτηση των πολιτών», πρόσθεσε ο Νομάρχης Αθηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή