Europa League: Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 23:22
UPD:30/07/2010 18:29
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

A- A A+

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του κόντρα στην Μακάμπι, καθώς παρότι επικράτησε με 2-1 σε ένα άδειο Καραϊσκάκη, βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο πρώτο μέρος και μόνο αφού οι αντίπαλοί του έμειναν με 10 παίκτες κατάφερε και έφτασε στην ανατροπή.

Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μεντουντζανίν (την εσχάτη των ποινών κέρδισαν για χέρι του Γκαλίτσιου μέσα στην περιοχή, με τον αμυντικό των Πειραιωτών όμως να αποκρούει περισσότερο ακούσια και από πολύ κοντινή απόσταση) και είχαν και δοκάρι με τον Ιτζάκι στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι ήταν κακοί και χωρίς ψυχραιμία, και παρόλο που επέβαλαν από ένα σημείο και έπειτα τον ρυθμό τους, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο τέρμα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν μπήκαν φουριόζοι και άρχισαν να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά. Και πάλι, όμως, πολύ δύσκολα έφταναν σε τελικές προσπάθειες.

Παρόλα αυτά, η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπανίνγκ για τάκλιν πάνω στον Ντιόγκο, αν και υπερβολική, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ζαϊρί πέτυχε εκπληκτικό γκολ εκτός περιοχής (κοντρόλαρε και γύρισε με την μπάλα στον αέρα για να τη στείλει συστημένη στα δίχτυα του Στράουμπερ), ενώ στο 73' ο Ρόμενταλ με σουτ μετά από σέντρα του Χόλεμπας ολοκλήρωσε την ανατροπή των γηπεδούχων.

Σε κάθε περίπτωση η αποστολή των ευρθρολεύκων στο Τελ Αβίβ κάθε άλλο παρά εύκολη προμηνύεται. Η Μακάμπι πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που ήθελε και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Ο καλός ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Στα θετικά το γεγονός πως η ομάδα του Πειραιά εξέτισε την ποινή της από την UEFA των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Μαρέσκα, Ρόμενταλ (83' Ιμπαγάσα), Μιραλάς (52' Ζαϊρί), Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ (58' Μήτρογλου)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στράουμπερ, Σαμπάν, Μπάνινγκ, Νιβάλντο, Μεντουντζανίν (82' Μπουζάγκλο), Ιτζάκι (72' Αβιντόρ), Ζιβ, Γκαφνί, Σιντιμπέ, Κολαούτι (62' Γεϊνί), Στρουλ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις