Αισιοδοξία για την αναγνώριση της Πρίστινα

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 07:12
A- A A+

Σύντομα θα αναγνωριστεί από αρκετά κράτη η Πρίστινα, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που έκρινε ότι η μονομερής απόσχιση από τη Σερβία ήταν νόμιμη ενέργεια, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου.

"Υπάρχουν δεκάδες χώρες που μου έχουν υποσχεθεί προσωπικά ότι θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου", δήλωσε ο Σκεντέρ Χίσενι, σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

"Αυτό με κάνει αισιόδοξο για το άμεσο μέλλον, καθώς εξετάζονται κι άλλες αναγνωρίσεις για το νέο κράτος του Κοσόβου", πρόσθεσε ο Κοσοβάρος υπουργός Εξωτερικών.

Μέχρι στιγμής την ανεξαρτησία του Κοσόβου έχουν αναγνωρίσει 69 χώρες, αλλά η Ρωσία, στενός σύμμαχος της Σερβίας, έχει διακηρύξει ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εμποδίσει την προσπάθεια του Κοσόβου να γίνει μέλος του οργανισμού.

Ο Σκεντέρ Χίσενι θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και την Τρίτη θα μιλήσει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα το Κόσοβο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή