Ανθρώπινη αλυσίδα στον Κόλπο της Ταϊλάνδης

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 10:26
A- A A+

Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν το Σάββατο στο νησί Σαμούι χιλιάδες Ταϊλανδοί, διαμαρτυρόμενοι για την ανάθεση από την κυβέρνηση ενός συμβολαίου για την εξερεύνηση πετρελαϊκού κοιτάσματος 42 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών.

Στην κινητοποίησαν συμμετείχαν χωρικοί, φοιτητές, αλιείς, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και ακτιβιστές για το περιβάλλον, σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post.

Ορισμένοι εκ των διαδηλωτών κρατούσαν πόστερ που απεικόνιζαν την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP στον Κόλπο του Μεξικού.

Η NuCastle, θυγατρική της Coastal Energy Company, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, έλαβε πρόσφατα την άδεια να αναζητήσει πετρέλαιο σε περιοχή ανοικτά της νήσου Σαμούι.

Ψαράδες δεσμεύτηκαν ότι θα εμποδίσουν τις δραστηριότητες της εταιρείας, ενώ οικολογική οργάνωση της οποίας ηγείται ο κυβερνήτης του νησιού απείλησε να καταφύγει στα δικαστήρια εάν η κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει την απόφασή της.

Πετρελαϊκές εταιρίες έχουν ανακαλύψει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, αλλά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες δεν βρέθηκαν σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή