Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Φινάλε με δύο τελικούς

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 15:22
A- A A+

Σήμερα «πέφτει» στη Βαρκελώνη η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, με τον Λούη Τσάτουμα και την Τόνια Στεργίου να λαμβάνουν μέρος στον τελικό του μήκους και του ύψους αντίστοιχα.

Η τελευταία ημέρα της κορυφαίας διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, με τους δύο αθλητές μας να ολοκληρώνουν τις ελληνικές συμμετοχές στους αγώνες της ισπανικής πόλης.

Ο Λούης Τσάτουμας έχει μια ακόμη πρόκληση μπροστά του και τη μεγάλη ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Αντιμέτωπος με τον κακό εαυτό του, ο Μεσσήνιος άλτης έχει την δυνατότητα να φτάσει ψηλά, αφού βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, φτάνει να ξεπεράσει την… κατάρα των άκυρων αλμάτων σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Τσάτουμας είχε άλμα στα προκριματικά 8.17μ. (με ευνοϊκό άνεμο 2.3 μ/δ), ενώ το σημαντικότερο για τον ίδιο είναι ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο τραυματισμένο πόδι που τον ταλαιπώρησε για αρκετό καιρό και λίγο έλλειψε να του στερήσει τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό.

Αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή στη μάχη των μεταλλίων είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Ρέιφ, ο Ισπανός Εουσέμπιο Καθέρες, ο Βρετανός Κρις Τόμλινσον και ο κάτοχος του τίτλου από το 2006 στο Γκέτεμποργκ, ο Ιταλός Αντριου Χάουι. Ακόμη θα αγωνιστούν στον τελικό οι Λουίς Φελίπε Μελίς (Ισπανία), Σαλίμ Σντιρί (Γαλλία), Τόμι Εβίλα (Φιλανδία), Μίτσελ Τορνέους (Σουηδία), Καφετιέν Γκομίς (Γαλλία), Πέτερι Λαξ (Φιλανδία), Ρομάν Νοβότνι (Τσεχία).

Ό,τι καλύτερο μπορεί

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή και πρώτη χρονικά στους τελικούς θα είναι αυτή της Τόνιας Στεργίου στο ύψος. Από τη στιγμή που η 24χρονη πρωταθλήτρια κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην τελική 12άδα, για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση, θα «κυνηγήσει» ό,τι καλύτερο μπορεί, δεδομένου ότι στο αγώνισμα αναμένεται να γίνει «μάχη» για τα μετάλλια, με την παρουσία των Βλάσιτς, Μπεϊτία και Ελεμπό.

Απαλλαγμένη από το άγχος και με αναπτερωμένο το ηθικό μετά το 1.92μ στα προκριματικά, ύψος που υπερέβη με την πρώτη της προσπάθεια και είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα επιδιώξει ένα καλό πλασάρισμα. Εκτός των προαναφερθέντων, στον τελικό θα αγωνιστούν ακόμη οι Βικτόρια Στιόπινα (Ουκρανία), Σβετλάνα Σκόλινα (Ρωσία), Μπεατρίς Λούντμαρκ (Ελβετία), Αννα Ιλιουτσένκο (Εσθονία), Ντάνιαλ Φρένκελ (Ισραήλ), Έμα Γκριν (Σουηδία) και Μπουρσού Αϊχάν (Τουρκία).

Συνολικά 11 τελικοί θα διεξαχθούν την 6η και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού, με την εκκίνηση να δίνεται στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας, με τον Μαραθώνιο των ανδρών. Ο αγώνας δεν θα γίνει με αφετηρία ή τερματισμό το στάδιο Μονζουίκ, αλλά το κέντρο της πόλης, όπως έγινε και με τα αγωνίσματα του βάδην, αλλά και τον Μαραθώνιο των γυναικών.

Οι άλλοι δέκα τελικοί θα γίνουν το βράδυ και η αρχή θα γίνει στις 20.30 ώρα Ελλάδας με το ύψος γυναικών.

Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας (Κυριακή, 1/8)

10:05 Μαραθώνιος Α ΤΕΛΙΚΟΣ

19:30 Ύψος Γ ΤΕΛΙΚΟΣ

19:35 4x100μ. Α ΤΕΛΙΚΟΣ

19:45 Δίσκος Α ΤΕΛΙΚΟΣ

19:50 4x100μ. Γ ΤΕΛΙΚΟΣ

20:10 Μήκος Α ΤΕΛΙΚΟΣ

20:15 3.000μ. Στ. Α ΤΕΛΙΚΟΣ

20:40 5.000μ. Γ ΤΕΛΙΚΟΣ

21:15 1.500μ. Γ ΤΕΛΙΚΟΣ

21:40 4x400μ. Γ ΤΕΛΙΚΟΣ

21:55 4x400μ. Α ΤΕΛΙΚΟΣ

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις