Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: 6ος ο Τσάτουμας στο μήκος

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010 23:07
A- A A+

Σε μια χρονιά που κινδύνευσε να χαθεί λόγω τραυματισμού, ο Λούης Τσάτουμας έκανε το καλύτερο δυνατό στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 8.09μ.

Το μετάλλιο ήταν εκ προοιμίου δύσκολο για τον Μεσσήνιο πρωταθλητή μας, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών και δεν είχε αγώνες στα πόδια του. Έστω κι έτσι όμως μπόρεσε να δώσει το παρών σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, αν και αυτή τη φορά δεν ξέχασε την… καλή συνήθεια των άκυρων αλμάτων.

Με καλύτερο άλμα στα 8.09μ με την δεύτερη προσπάθεια, ένα ακόμη στα 7.66μ και τέσσερα άκυρα, ο Λούης κατέλαβε την 6η θέση, με πρωταθλητή Ευρώπης τον Γερμανό, Κρίστιαν Ρέιφ, ο οποίος «πέταξε» στα 8.47μ που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, ρεκόρ αγώνων και φυσικά ατομικό ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γάλλος, Καφετιέν Γκομί με 8.24μ και ατομικό ρεκόρ και στην τρίτη ο Βρετανός, Κρις Τομλινσον με 8.23μ, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση. Ο Γάλλος, Σαλίμ Σντιρί τερμάτισε τέταρτος με 8.20μ, ενώ ο Ιταλός, ¶ντριου Χάουι περιορίστηκε στην 5η θέση με άλμα στα 8.12μ.

«Ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Ήταν ο,τι καλύτερο περίμενα. Πονούσα. Ήθελα να κανω οτι καλύτερο μπορούσα. Περίμενα ένα άλμα στα 8.20μ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έκανα. Ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να κάνω ένα άλμα με τους υπόλοιπους. Μεχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαμε να δούμε με τον προπονητή μου αν θα κατεβούμε στον τελικό. Έδωσα ό,τι παραπάνω είχα», σχολίασε ο Τσάτουμας μετά τον αγώνα του.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις