Πακιστάν - Περίπου 2,5 εκατ. οι πληγέντες από τις πλημμύρες

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 17:19
UPD:18:31
EPA/W. KHAN

A- A A+

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις βροχές στη διάρκεια των μουσώνων προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων στο Πακιστάν και έχουν πλήξει έως και 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα από την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωσή της.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σημειώνει ακόμη ότι «στις περισσότερο πληγείσες περιοχές, ολόκληρα χωριά καταστράφηκαν αιφνιδίως από τους χειμάρρους νερού», ενώ «χιλιάδες άνθρωποι τα έχασαν όλα».

Περίπου 100.000 νοικοκυριά χρήζουν βοήθειας, προσθέτει η οργάνωση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πληροφόρησης της επαρχίας Κιμπέρ Πακτουνκάβα, Μιάν Ιφτικάρ Χουσάιν, δήλωσε ότι 500.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πλημμυρών, ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο έχουν πληγεί.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς, σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί 774 θάνατοι, ωστόσο, όπως είπε, ο συνολικός αριθμός των νεκρών υπολογίζεται ανάμεσα σε 1.200 και 1.500. Πρόσθεσε δε ότι αγνοούνται 129 άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή