Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σάμο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μαραθόκαμπος και Καρλόβασι
Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 20:55
UPD:21:57

A- A A+

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαραθόκαμπο Σάμου. Mε απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι περιοχές του Μαραθόκαμπου και του Καρλοβασίου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα ξενοδοχεία με τη βοήθεια αστυνομίας, στρατού και τουριστικών λεωφορείων, ενώ οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες, 50 εθελοντές, 25 υδροφόρες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο σημείο έφθασαν ενισχύσεις από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, 50 και 30 άτομα, αντίστοιχα.

Μέχρι τις 9 το βράδυ ρίξεις νερού από αέρος έκαναν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επαναλάβουν τις πτήσεις τους με το πρώτο φως της ημέρας.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές, οι οποίες ξέσπασαν νωρίτερα, στο Πόρτο Γερμενό και στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Σάμος: Νέα προθεσμία για τους φερόμενους εμπρηστές

Εξάλλου, νέα 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις συλληφθέντες για την πυρκαγιά στο Κοκκάρι Σάμου, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό κατά συρροή.

Πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα από όπου ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα

Μόλις οι τρεις φερόμενοι ως δράστες οδηγήθηκαν σε εισαγγελέα και ανακριτή, οι δικηγόροι τους ζήτησαν νέα 48ωρη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν από τους πελάτες για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή