Πακιστάν: Τουλάχιστον 1.400 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 07:32
UPD:12:28

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει ποτέ το Πακιστάν, ενώ τουλάχιστον 3 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Unicef.

A- A A+

Σε τουλάχιστον 1.400 νεκρούς ανέβασε τον θλιβερό απολογισμό των πλημμυρών του Πακιστάν η Unicef, τη στιγμή που οι πληγέντες ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.

Οι πακιστανικές αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τα σπίτια τους και όλα τα υπάρχοντά τους.

Αναμένουν μάλιστα ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι μουσώνες που έπληξαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης Αμπντούλ Σαμί Μαλίκ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των οργανισμών αρωγής για να αποφασίσουν εάν είναι αναγκαίο να ζητήσουν διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι περισσότερα από 29.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και ότι από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ένα σημαντικό εμπορικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χώρα με την Κίνα.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πάντως ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτιμήσουν τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες στην οικονομία, αν και οι βροχές μέχρι στιγμής δεν έχουν πλήξει την κυριότερη αγροτική περιοχή, αυτήν του Παντζάμπ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας Κιμπέρ-Παχτούνκουα ανέφερε ωστόσο ότι «όλες οι υποδομές που δημιούργησε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια έχουν καταστραφεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή