Καναδάς: 2 εκατ. δολ. στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 06:35

A- A A+

Κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια ύψους 2 εκατ. δολ. στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς του Πακιστάν που επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η κυβέρνηση του Καναδά.

Η βοήθεια παρέχεται διαμέσου της Καναδικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (CIDA) και "θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών 150.000 και πλέον οικογενειών που επλήγησαν σκληρά από τις πλημμύρες του μουσώνα", δήλωσε η υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Μπέβερλι Οντα.

"Ο Καναδάς ανησυχεί έντονα για τους ανθρώπους στο βορειοδυτικό Πακιστάν που αντιμετωπίζουν αυτήν την κρίση", είπε.

Τα 750.000 δολάρια θα δοθούν στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για την διανομή υλικών για τη στέγαση των πλημμυροπαθών, πόσιμου νερού, ειδών υγιεινής και υπηρεσίες υγείας, και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί στο Παγκόσμια Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) για να διανείμει τρόφιμα.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις του μουσώνα προκάλεσαν τεράστια καταστροφή στο Πακιστάν τις τελευταίες ημέρες, με 3,2 εκατ. πληγέντες και περίπου 1.500 να εκτιμάται ότι έχασαν τις ζωές τους. Τα Ηνωμένα Εθνη εκτιμούν ότι 980.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους ή έχουν εκτοπιστεί προσωρινά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή