Βιετνάμ: Εκρηξη σε εργοστάσιο, δύο νεκροί

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 07:04
A- A A+

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός χημικής έκρηξης σε ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Βιετνάμ, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι και κρατικά ΜΜΕ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό παραγωγής ενέργειας Χάι Πχονγκ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατασκευή και έχει ανατεθεί σε κινεζική εταιρεία.

"Είναι η δεύτερη θανατηφόρα έκρηξη μέσα σε ένα μήνα σε αυτό το εργοστάσιο", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, Τραν Χούου Ναμ.

Ο Ναμ είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε χθες Τρίτη, καθώς έξι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους ένας Κινέζος ειδικός, μετέφεραν δοχεία με χημικά από μια παλιά αποθήκη σε μια νέα. Δύο Βιετναμέζοι εργάτες σκοτώθηκαν επί τόπου. Οι υπόλοιποι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Η έκρηξη διέλυσε την αποθήκη, προκάλεσε ζημιές στην περιοχή και διαμέλισε τους δύο εργάτες που εξέπνευσαν, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα «Thanh Nien».

Η ακριβής σύνθεση των χημικών δεν είναι σαφής, είπε ο Ναμ. Οι αρχές πήραν δείγματα για δοκιμές, αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση από την κινεζική εταιρεία που εκτελεί το έργο στην οποία υπέβαλαν αίτημα για πληροφορίες σχετικά.

Κινεζικές εταιρείες παραβιάζουν συχνά τους κανονισμούς ασφαλείας στο Βιετνάμ, σημείωσε ο Ναμ.

Στις 17 Ιουλίου, άλλη χημική έκρηξη στο εργοστάσιο είχε στοιχίσει τη ζωή δύο Κινέζων εργαζομένων και είχε τραυματίσει σοβαρά άλλους δύο εργάτες. Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Κινεζικές εταιρείες αποσπούν το 90% των συμβολαίων για κατασκευές, εγκαταστάσεις και συντήρηση στο βιομηχανικό τομέα στο Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής βιομηχανίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας είναι συνήθεις, κατά τα δημοσιεύματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή