ΠΑΟΚ-¶γιαξ: Ο επαναληπτικός της Τούμπας

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 14:12
UPD:14:57

A- A A+

Το να μην χρειάζεται να πετύχεις γκολ σε μια ρεβάνς για να προκριθείς, συνήθως αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την ομάδα που το έχει πετύχει. Για τον ΠΑΟΚ, όμως, που φιλοξενεί απόψε (21:45, Novasports1) τον ¶γιαξ στον επαναληπτικό του 1-1 του ¶μστερνταμ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, αυτό θα είναι απλώς άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα.

Τι υπάρχει καλύτερο; Μα, η κατάμεστη Τούμπα, φυσικά, που αναμένεται να αποτελέσει το βαρύ χαρτί στα χέρια των παικτών του Παύλου Δερμιτζάκη στην μάχη τους για την πρόκριση. 29.000 φίλαθλοι στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Όλοι τους αποφασισμένοι να δουν την ομάδα τους να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ατμόσφαιρα μεγάλου ντέρμπι μόλις στις 4 Αυγούστου.

Μέχρι και οι Ολλανδοί φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει τη συγκεκριμένη δυσκολία της αναμέτρησης, με τους δημοσιογράφους τους να επιμένουν να ρωτάνε τον προπονητή του Αίαντα, Μάρτιν Γιόλ, για το τι προτίθεται να κάνει επί του θέματος. Μάταια, βέβαια, αφού ο 54χρονος τεχνικός συνεχίζει να υποτιμάει τον «δικέφαλο», δηλώνοντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του μας «πως είναι ομάδα κατώτερης ποιότητας».

Αυτό, βέβαια, μόνο κακό δεν είναι για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς κρατάνε στα χέρια τους την ευκαιρία να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση κόντρα σε έναν αντίπαλο, που ακόμα ψάχνεται και δείχνει να βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του. Οικονομικά, άλλωστε, ο ¶γιαξ βρίσκεται κοντά στο χείλος της χρεωκοπίας, έχοντας πέσει σε τέλμα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Το μηδέν στην άμυνα

Στο γήπεδο τώρα, που θα κριθούν όλα, πρώτο μέλημα του Παύλου Δερμιτζάκη και των παικτών του θα είναι το μηδέν στην άμυνα. Κρατώντας το αυτό ο «δικέφαλος» θα μεταφέρει την πίεση στους αντιπάλους του, που θα πρέπει με τη σειρά τους να ανοιχτούν. Εκεί θα προσπαθήσει και ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει.

Πως; Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση στην πρώτη πάσα και έμφαση στην αδύναμη δεξιά πτέρυγα του ¶γιαξ. Αυτά τουλάχιστον προσπάθησε ο Έλληνας τεχνικός να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες μέρες.

Ο Δερμιτζάκης θα παρατάξει την ομάδα του με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Μπουσαϊντί στα δεξιά της άμυνας, Σνάουτσνερ στα αριστερά και Κοντρέρας-Τσιρίλο στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή Βιτόλο και Γκαρσία θα αγωνιστούν στα χαφ, ενώ Βιεϊρίνια και Σορλέν θα παίξουν στα δυο άκρα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τον ρόλο του επιτελικού θα αναλάβει ο Ίβιτς, την ώρα που ο Σαλπιγγίδης θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη ο ¶γιαξ θα παραταχθεί με τον Στεκέλενμπουργκ στο τέρμα, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Φαν ντερ Βιλ και στο αριστερό τον Ανίτα. Βερτόγκεν και Αλντεβάιρελντ θα συνθέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δεξιά θα κινείται ο Ντε Ζέου, αριστερά ο Λίντγκρεν και στην κορυφή ο Ντε Γιoνγκ. Την επιθετική τριάδα θα αποτελούν οι Σουλεϊμάνι , Σουάρεζ και Εμάνουελσον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις