Europa League: Μακάμπι-Ολυμπιακός 1-0

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010 22:54
UPD:23:44
REUTERS/RONEN ZVULUN

A- A A+

Πικρή ήττα και αποκλεισμό από τη συνέχεια κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι επικράτησε των «ερυθρολεύκων» με 1-0 και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τα play off του Europa League.

Το γκολ του Κολαούτι στο 42' με κεφαλιά μετά από τραγική ολιγωρία στην άμυνα των Πειραιωτών αποδείχθηκε το μοιραίο χτύπημα για την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν, καθώς παρότι πίεσε σε όλο το δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε εν τέλει να φτάσει στην πολυπόθητη ισοφάριση.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και η εμφάνισή του δεν του επιτρέπει να ζητάει πολλά περισσότερα.

Η Μακάμπι, όπως και στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη, μπήκε στο ματς έχοντας στο μυαλό της πρώτα το να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά της και στη συνέχεια να ψάξει κάποιο τέρμα.

Πράγματι, αυτό και έκανε, καταφέρνοντας στα τελειώματα του πρώτου μέρους να πετύχει την απόλυτη ψυχρολουσία εις βάρος των «ερυθρολεύκων». Πάντως, δυο λεπτά νωρίτερα ο Ζαϊρί είχε πετύχει γκολ, που όμως ακυρώθηκε από τον Ιταλό διαιτητή Λούκα μπάντι για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός χωρίς να βελτιωθεί αγωνιστικά -ή να αποκτήσει κάποιο σχέδιο- συνέχισε να έχει μια απολύτως στείρα πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, ευκαιρίες έβγαζε μόνο με το σταγονόμετρο και έδειχνε ανίκανος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά οι πίεση των φιλοξενούμενων εντάθηκε, όμως κάτω από τα γκολπόστ ο Στράουμπερ δεν δυσκολευόταν να διατηρεί το 1-0. Και σα να μην έφτανα όλα αυτά, ο Ντιόγκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μιζράχι): Στράουμπερ, Σαμπάν, Νιβάλντο, Μεντουντζανίν, Ιτζάκι (80' Αβιντόρ), Ζιβ (86' Μαλούλ), Γκαφνί, Σιντιμπέ, Γεϊνί, Κολαούτι (69' Μπουζάγκλο), Στρουλ

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοδέστο (46' Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Όσκαρ, Ντουντού, Ντιόγκο, Ζαϊρί (58' Ιμπαγάσα), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ, Μαρέσκα (71' Μήτρογλου)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις