Γ. Μαγκριώτης: Είμαστε κατά της διάλυσης της ΔΕΗ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 13:50
EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον ΟΣΕ και στη ΔΕΗ «οι οποίες έπρεπε να είχαν γίνει πριν από πολλά χρόνια», επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στη ΔΕΗ, επανέλαβε την έως τώρα στάση που προβάλλει η κυβέρνηση.

«Είμαστε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, άλλωστε η Ελλάδα έχει παραπεμφεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί έχει καθυστερήσει, αλλά δεν είμαστε υπέρ της διάλυσης της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΔΕΗ έχει και παρελθόν και παρόν και μέλλον. Θα τη στηρίξουμε γιατί προσφέρει φθηνή ενέργεια και εργασία», πρόσθεσε ο κ. Μαγκριώτης.

Για τον ΟΣΕ ο υφυπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο έχει καταρτίσει κατ΄ αρχήν πρόγραμμα εξυγίανσης, καθώς ο Οργανισμός «παράγει τα μεγαλύτερα ελλείμματα στη χώρα», εξ αιτίας κακών επιλογών του παρελθόντος.

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι «κατά των απολύσεων, αλλά υπέρ των μετατάξεων», ώστε να καλυφθούν άλλοι τομείς της δημόσιας διοίκησης που παρουσιάζουν κενά.

Για το μετρό Θεσσαλονίκης και την επαναλειτουργία του μετροπόντικα, ο υφυπουργός είπε ότι το έργο παραλήφθηκε με πολλά προβλήματα και με καθυστέρηση περίπου 2,5 χρόνων εκτός χρονοδιαγραμμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, που - όπως είπε - «έδινε χρόνο ολοκλήρωσης της πρώτης γραμμής στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, ως το τέλος του 2012».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή