Βρετανία - Πακιστάν: Ενίσχυση της συνεργασίας κατά της τομοκρατίας

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 16:16
UPD:17:27

A- A A+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι συμφώνησαν σε σημερινή τους συνάντηση να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός είναι προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας και πρέπει να καταπολεμηθούν με την ενίσχηση της συνεργασίας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο», διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στην περιοχή Τσέκερς, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι Κάμερον και Ζαρντάρι έδωσαν έμφαση στη σημερινή στενή συνεργασία των αστυνομιών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών και σημείωσαν ότι αυτή πρέπει και θα ενισχυθεί.

Για το λόγο αυτόν, η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι θα μεταβεί το φθινόπωρο στο Πακιστάν. Ο Κάμερον αποδέχθηκε επίσης πρόταση του Ζαρντάρι να μεταβεί και ο ίδιος σύντομα στο Πακιστάν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επίσκεψη του Ζαρντάρι στη Βρετανία, που άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, δεν ματαιώθηκε παρά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Κάμερον στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, με τις οποίες κατηγορούσε το Πακιστάν ότι εξάγει τρομοκρατία.

«Είναι μια φιλία που δεν θα σταματήσει ποτέ, ό,τι κι αν συμβεί», δήλωσε ο Ζαρντάρι σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Κάμερον. «Οι θύελλες έρχονται και φεύγουν, το Πακιστάν και η Βρετανία θα παραμείνουν πλάι-πλάι και θα αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή