Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 09:12
A- A A+

Η ανακάλυψη σημαντικής ποσότητας της κλαπείσας εκρηκτικής ύλης από στρατόπεδο της Παλώδιας και τα τεκταινόμενα στο ΔΗΚΟ με την αποστολή sms, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες αναφέρονται, επίσης, στα έργα για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη, ενώ η υπόθεση εξαπάτησης αγοραστών από εργοληπτική εταιρεία και το ότι δεν ορκίστηκαν 200 νεοσύλλεκτοι, όπως και το Κυπριακό, είναι επίσης θέματα που απασχολούν τον Τύπο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ξέχασαν να Ορκίσουν 200 νεοσύλλεκτους» γράφει ότι οι αρμόδιοι της Εθνικής Φρουράς μπερδεύτηκαν και άφησαν χωρίς όρκο 200 νεοσύλλεκτους της 2010 Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ είναι άνω – κάτω μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για κλοπή εγγράφων και ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Εκαναν το Μπαμ με τα εκρηκτικά», αναφέρει ότι η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει μέρος - περίπου τη μισή - της κλαπείσας από το στρατόπεδο της Παλώδιας ποσότητας εκρηκτικής ύλης στη Βάσα Κοιλανίου και ότι . Αλλού γράφει ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το χρόνο διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη, αφού φαίνεται να μετατίθεται η ημερομηνία από Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο ή και αργότερα.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Βρήκαν τα εκρηκτικά σε χωράφι μεταξύ Ομόδους – Βάσας Κοιλανίου» και γράφει ότι μέσα σε ένα σφραγισμένο και καλά καμουφλαρισμένο, πάνω σε δόμη με κλαδιά, βαρέλι βρέθηκαν αργά χθες το βράδυ 120 κιλά εκρηκτικών. Αλλού αναφέρει ότι έρευνες ανοικτά του Ισραήλ έδειξαν 450 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με πιθανότητα ύπαρξης 50%, ότι αξιώσεις εγείρουν Ισραήλ και Λίβανος, αλλά και ότι εφάπτεται στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Φέσι από άλλη εργοληπτική» αναφέρει ότι από πληροφορίες προκύπτει πως μια δεύτερη εργοληπτική εταιρεία που σχετιζόταν με την Famagusta Developers ελέγχεται για συμφωνίες ανταλλαγής κτημάτων μέσω αντιπαροχής. Αλλού γράφει ότι οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της «Ηλιος» ζέσταναν την ελπίδα για απόδοση δικαιοσύνης με χιλιάδες κεριά που άναψαν και πάλι ομαδικά, την παραμονή του πέμπτου ετήσιου μνημόσυνου των αγαπημένων τους προσώπων.

«Η Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Βρέθηκαν τα εκρηκτικά» και γράφει ότι οι εντατικές έρευνες της Αστυνομίας απέφεραν καρπούς, καθώς εντόπισε 120 από τα 172 κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Παλώδιας. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας κατά την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου είπε ότι ένα βήμα μπροστά βρίσκεται η ε/κ πλευρά στο Κυπριακό με το τρίπτυχο των προτάσεων που έχει καταθέσει.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή