Eικόνες καταστροφής σε Κίνα και Πακιστάν

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 10:30

Ποταμοί λάσπης πλημμύρησαν την επαρχία Γκανσού. Οι νεκροί έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 127.

A- A A+

Mετ’ εμποδίων γίνεται η παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων στο Πακιστάν. Συνολικά 1.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περίπου δύο εκατομμύρια Πακιστανοί έχουν μείνει άστεγοι.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διανομή τροφίμων με ελικόπτερα σε ορισμένα σημεία της κοιλάδας Σουάτ, βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ, ενώ αρκετές είναι οι περιοχές που παραμένουν αποκλεισμένες εξαιτίας των καταστροφών από τις κατολισθήσεις.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, που ηγείται των επιχειρήσεων διάσωσης και διανομής βοήθειας, τόνισε ότι οι βασικές οδικές αρτηρίες προς την κοιλάδα Σουάτ έχουν αποκλειστεί και λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων τα ελικόπτερα δεν μπορούν να πετάξουν.

"Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει βοήθεια σε ορισμένες περιοχές. Τονίζω ότι χρησιμοποιούμε μουλάρια ή μεταφέρουμε τα είδη πρώτης ανάγκης με τα πόδια. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι αδύνατον να πλησιάσουμε σε ορισμένες περιοχές", δήλωσε ο Μαουρίτσιο Τζουλιάνο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Μέχρι τώρα ο στρατός έχει διανείμει 100 τόνους τροφίμων και άλλων ειδών σε τρεις περιοχές της κοιλάδας.

«Μάχη» των σωστικών συνεργείων και στη ΒΔ Κίνα

Ανάλογες εικόνες και στη βορειοδυτική Κίνα μετά τους ποταμούς λάσπης που πλημμύρησαν την επαρχία Γκανσού. Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό -εκ των οποίων οι 29 σοβαρά- εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι, 45.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, ενώ στην περιοχή μετέβη ο Κινέζος πρωθυπουργός για να επιβλέψει το έργο των σωστικών συνεργείων. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.240 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο στρατός με τη χρήση εκσκαφέων και εκρηκτικών προσπαθεί να κατεδαφίσει ένα φράγμα από χαλάσματα και φερτά υλικά, που φράζουν τον ρου του ποταμού Μπαϊλόνγκ πάνω από τη Ζουτσού, με την ελπίδα να αποτρέψουν μεγαλύτερες πλημμύρες. Οι γραμμές του ηλεκτρικού εξακολουθούν να είναι κομμένες, ενώ το νερό σε ορισμένα σημεία της πόλης φθάνει και τα 4 μ., μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή