Μπ. Νετανιάχου: «Η Τουρκία αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τη νηοπομπή»

Έρευνα για την αιματηρή επίθεση εναντίον της διεθνούς νηοπομπής
Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 13:37

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που καταθέτει στην επιτροπή που άρχισε σήμερα τις εργασίες της και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις παρασκηνιακές διπλωματικές ενέργειες που προηγήθηκαν του απόπλου της νηοπομπής.

A- A A+

Η Τουρκία αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις που είχαν απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» πολλές ημέρες πριν από την ισραηλινή επίθεση εναντίον της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ενώπιον επιτροπής διερεύνησης του περιστατικού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ο πρώτος που καταθέτει στην επιτροπή που άρχισε σήμερα τις εργασίες της και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις παρασκηνιακές διπλωματικές ενέργειες που προηγήθηκαν του απόπλου της νηοπομπής.

«Αρχής γενομένης στις 14 Μαΐου, το γραφείο μου είχε επαφές στο υψηλότερη επίπεδο με την τουρκική κυβέρνηση… Αυτές οι επαφές είχαν ως στόχο να προλάβουν μια αντιπαράθεση με τη νηοπομπή του Μαρμαρά και συνεχίσθηκαν μέχρι την προηγουμένη του κατάπλου του στολίσκου ανοικτά των ακτών της Γάζας», είπε.

«Παρά τις συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες, τελικά η τουρκική κυβέρνηση δεν απέτρεψε την απόπειρα παραβίασης του αποκλεισμού... Φαίνεται ότι (η Τουρκία) δεν είδε στην προοπτική μιας σύγκρουσης ανάμεσα στους τούρκους ακτιβιστές και το Ισραήλ κάτι το οποίο ερχόταν σε αντίθεση με τα συμφέροντά της», πρόσθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή