ΟΗΕ: Έξι εκατομμύρια Πακιστανοί χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Διεθνή έκκληση για βοήθεια θα απευθύνει αύριο ο ΟΗΕ
Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 14:56

A- A A+

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν πληγεί στο Πακιστάν από τις πλημμύρες έχουν ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, που ετοιμάζεται να απευθύνει διεθνή έκκληση συγκέντρωση κεφαλαίων.

«Προς το παρόν, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε έξι εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δηλαδή την χρειάζονται για να επιβιώσουν», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), Ελίζαμπετ Μπιρς.

Η Μπιρς διευκρίνισε πως η εκτίμηση των πακιστανικών αρχών ότι οι πληγέντες ανέρχονται σε περίπου 14 εκατομμύρια περιλαμβάνει άτομα που έχουν πληγεί σε πολύ διαφορετικούς βαθμούς, άμεσα και έμμεσα, από εκείνα που δεν έχουν πια στέγη μέχρι εκείνα που έχασαν τις σοδιές τους.

Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως ο ΟΗΕ θα απευθύνει αύριο Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, παρουσία πακιστανών αξιωματούχων, έκκληση στη διεθνή κοινότητα για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Υπενθύμισε ότι η βοήθεια μετά το φονικό τσουνάμι του Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό - το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους - είχε στόχο 5 εκατομμυρια ανθρώπους και πως οι εκτιμήσεις ότι στο Πακιστάν έχουν καταστραφεί 280.000 σπίτια προσεγγίζουν τον αριθμό των κατεστραμμένων σπιτιών που καταγράφηκε στην Αϊτή μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή