Νεκρός ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής των σπριντ Αντ. Πέτιγκριου

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 21:07
A- A A+

Σοκ προκάλεσε στον παγκόσμιο κλασικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου του Αμερικανού πρώην πρωταθλητή των σπριντ Αντόνιο Πέτιγκριου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στη Βόρεια Καρολίνα.

Οι αρμόδιες αρχές δεν προέβησαν σε καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πέθανε από αιμοραγία.

Ο Πέτιγκριου εργαζόταν από το 2006 ως βοηθός προπονητή στίβου στο πανεπιστήμιο της πόλης, η διοίκηση του οποίου με ανακοίνωση γνωστοποίησε το θάνατό του.

«Προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη. Λυπούμαστε βαθιά», σχολίασε ο αθλητικός διεθυντητής του πανεπιστημίου Ντικ Μπαντούρ και συμπλήρωσε: «Εκείνο που με εντυπωσίαζε ήταν η σχέση που είχε με τους φοιτητές και το πόσο υπερήφανος ήταν όταν εκπροσωπούσε το πανεπιστήμιο. Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του, ειδικά στη γυναίκα και τον γιο του».

Ειδικευόταν στα 400μ, ενώ με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Η ΔΟΕ προχώρησε στην αφαίρεση της συγκεκριμένης διάκρισης πριν από δύο χρόνια, μετά την παραδοχή του ιδίου ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, όταν κλήθηκε να καταθέσει στην υπόθεση ντόπινγκ με τον Τρέβορ Γκράχαμ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις