Πρόοδος στις επαφές Ισραηλινών-Παλαιστινίων

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 06:49
EPA/ATEF SAFADI

A- A A+

Για τις προόδους σχετικά με την έναρξη των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, διαβεβαίωσαν χθες Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, Τζωρτζ Μίτσελ, κατά την επίσκεψή του στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.

Επίσης οι ίδιοι τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν στις προϋποθέσεις που έχουν διατυπώσει εδώ και μήνες και αφορούν τον τερματισμό των εβραϊκών εποικισμών στα Κατεχόμενα, ιδιαίτερα δε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και για εγγυήσεις σχετικά με την χάραξη των συνόρων ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

«Υπήρξε πρόοδος όσον αφορά τα παλαιστινιακά αιτήματα για να ξεκινήσουν οι άμεσες διαπραγματεύσεις, καθώς και στην αμερικανική στάση απέναντι αυτών», τόνισε ανώτατο παλαιστινιακό στέλεχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μετά από την τρίωρη συνάντηση του Μίτσελ με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

«Η αμερικανική κυβέρνηση σε συντονισμό με το Κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ, Ε.Ε) και την παλαιστινιακή και ισραηλινή πλευρά, προετοιμάζει μία πρόσκληση σε άμεσες διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

«Ηλθαμε για να δώσουμε τέλος σε μία μακρά και εποικοδομητική σύνοδο με τον πρόεδρο Αμπάς και την ομάδα του. Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις και προωθούμε τα πράγματα», τόνισε από την πλευρά του ο Μίτσελ.

Ο εκπρόσωπος του Αμπάς Ναμπίλ Αμού Ρουντέινα δήλωσε πως «εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και εσπευσμένες διαπραγματεύσεις προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθεί μία θέση για τις άμεσες διαπραγματεύσεις» και δήλωσε πως οι Αμερικανοί μεσολαβητές έχουν αρχίσει να «εξετάζουν σοβαρά» τα παλαιστινιακά αιτήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή