Επιπλέον αμερικανική βοήθεια στο Πακιστάν

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 06:53
REUTERS/HORACE MURRAY

A- A A+

Επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολ. στο Πακιστάν, το οποίο μαστίζεται από πλημμύρες, ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ ανεβάζοντας την αμερικανική συνεισφορά στα 55 εκατ. δολάρια.

«Ανακοινώνουμε μία επιπλέον βοήθεια από την πλευρά των ΗΠΑ υπό τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πολίτες του Πακιστάν που πλήττονται από τις πλημμύρες», τόνισε ο διευθύνων του αμερικανικού γραφείου εξωτερικής βοήθειας (Office of Foreign Disaster Assistance).

Επίσης τόνισε στους δημοσιογράφους πως ενδέχεται να ανακοινωθεί και άλλο πακέτο βοήθειας μόλις οι μετεωρολογικές συνθήκες επιτρέψουν να αξιολογηθεί επακριβέστερα η κατάσταση.

Η επιπλέον βοήθεια θα προωθηθεί στις νέες περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι οποίες επεκτείνονται προς τον νότο.

Οπως τόνισε, η αμερικανική βοήθεια διατίθεται από διεθνείς οργανώσεις, καθώς και από πακιστανικές ΜΚΟ που εγνωσμένα δεν διατηρούν δεσμούς με ισλαμιστικές ομάδες.

Η αμερικανική βοήθεια έχει επιτρέψει ήδη στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ να διανείμει σκηνές, ρουχισμό, τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα στους πληθυσμούς που μετακινήθηκαν λόγω των πλημμυρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή