Ιράν: Διάψευση για διάλογο με τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 06:59
A- A A+

Διέψευσε χθες ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του ανώτατου Ιρανού πνευματικού ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, ότι δήλωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο για διάλογο με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Η πληροφορία βάσει της οποίας «είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις με την Αμερική για το πυρηνικό πρόγραμμα διαψεύδεται», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Βελαγιατί.

ο σύμβουλος του ανώτατου Ιρανού πνευματικού ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον πρεσβευτή του Ιράν στη Δαμασκό τη Δευτέρα ο Βελαγιατί είχε τονίσει πως «μολονότι δεν εμπιστευόμαστε την αμερικανική κυβέρνηση το Ιράν είναι έτοιμο για διάλογο για το πυρηνικό του πρόγραμμα». Οι δηλώσεις του μεταφράσθηκαν στα αραβικά από Ιρανό μεταφραστή.

Σύμφωνα με το γραφείο του, οι δηλώσεις της Δευτέρας ήταν αυτολεξεί: «το Ιράν ουδέποτε απέκλεισε τις διαπραγματεύσεις και αυτό δεν αφορά μόνον την Αμερική, αλλά διαβουλεύσεις μπορεί να υπάρξουν και με άλλες χώρες, όπως τα μέλη της ομάδος 5+1 (πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν τη Γερμανία) και την ομάδα της Βιέννης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή