Τζ. Μπους: «Πρόοδος στην Αϊτή»

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 08:57
REUTERS/ALLISON SHELLEY

A- A A+

«Εχει σημειωθεί πρόοδος» στην Αϊτή, δήλωσε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 12 Ιανουαρίου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 250.000 ανθρώπων και άφησε άστεγους περίπου 1,5 εκατ. ανθρώπους.

Ο Μπους επισκέφτηκε ένα εργοστάσιο συσκευασίας μάνγκο και μια μικρή επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων η έδρα της οποίας είχε καταστραφεί από τον σεισμό.

«Ενας από τους λόγους που βρέθηκα εδώ είναι γιατί θέλουμε ο κόσμος που συνέβαλε στο Ιδρυμα Κλίντον-Μπους για την Αϊτή να γνωρίζει ότι εργαζόμαστε, ότι τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο και βοηθούν πραγματικά τους Αϊτινούς να ανακάμψουν», τόνισε ο Μπους.

Ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον δημιούργησαν, μετά από αίτημα του Μπαράκ Ομπάμα το "Ιδρυμα Κλίντον-Μπους" λίγες ημέρες μετά τον σεισμό.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε επίσης και το Κέντρο Γκέσκιο, ένα νοσοκομείο για ασθενείς με AIDS που λειτουργεί με αμερικανική χρηματοδότηση.

Στην αποστολή που συνόδευσε τον Μπους στην Αϊτή είναι και η κόρη του Τζένα, η οποία εργάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του Μπους στην Αϊτή μετά τον σεισμό. Ο πρώην πρόεδρος επισκέφτηκε επίσης και έναν καταυλισμό προσφύγων στον οποίων ζουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι.

Ο Μπους, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αϊτή συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Ρενέ Πρεβάλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή