Στις 300.000 ευρώ μειώθηκε η εγγύηση για τον Γ. Αγγέλου

«Εξοντωτικό και άδικο» το ύψος της εγγύησης, λένε συνεργάτες του Κ. Καραμανλή
Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 16:33
UPD:20:31
A- A A+

Στις 300.000 ευρώ ορίστηκε τελικά από την εφέτη ειδική ανακρίτρια κ. Ειρήνη Καλού η χρηματική εγγύηση σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου, κατηγορούμενου στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Όπως έκρινε η κ. Καλού, στον Γ. Αγγέλου πρέπει να επιβληθεί αντί των 400.000 ευρώ, εγγύηση 300.000 ευρώ, μετά την αίτηση που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για μείωση της εγγυοδοσίας.

Η ανακρίτρια δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών οποίος είχε προτείνει να μειωθεί στις 60.000 ευρώ η εγγυοδοσία του κ. Αγγέλου.

Εξοντωτικό και άδικο το ύψος της εγγύησης, λένε συνεργάτες του Κ. Καραμανλή

Σχολιάζοντας την απόφαση συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή επεσήμαναν ότι ισχύει στο ακέραιο η δήλωση που είχαν κάνει όταν επεβλήθη η αρχική εγγύηση των 400.000 ευρώ στον κ. Αγγέλου.

Όπως σημείωσαν, η εμμονή σε αυτό το εξοντωτικό, προφανώς άδικο και με πλήρη περιφρόνηση στις αρχές της αναλογικότητας ύψος της εγγύησης, προσδίδει συν τοις άλλοις και εμπάθεια, τη στιγμή που ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει εγγύηση ύψους 60.000 ευρώ.

Υπενθύμισαν, μάλιστα, την περίπτωση της κ. Μαντέλη, στην οποία, όπως αναφέρουν, με αποδεδειγμένα ποινικά αδικήματα, επεβλήθη εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

«Ολα αυτά επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική δίωξη με τελική στόχευση τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή