Πακιστάν: Στις πληγείσες περιοχές ο πρόεδρος

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 11:47
A- A A+

Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για αναποτελεσματική αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο Ζαρντάρι είχε βρεθεί στο στόχαστρο επικριτών καθώς συνέχισε τη διεθνή του περιοδεία στη Βρετανία και τη Γαλλία, τη στιγμή που η χώρα του πλήττονταν από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών, που στοίχισαν τη ζωή σε 1.600 ανθρώπους, ανάγκασαν 2 εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και επηρέασαν τη ζωή περίπου 14 εκατομμυρίων. Ο πρόεδρος επέστρεψε στο Πακιστάν την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Μαουρίτσιο Τζιουλιάνο δήλωσε ότι το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο Πακιστάν όσον αφορά τον --κρίσιμο για την οικονομία της ασιατικής χώρας-- γεωργικό τομέα και τους αγρότες ενδέχεται να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η καταστροφή στις σοδειές είναι τεράστια. Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι θα χρειαστούν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για δεύτερο κύμα θανάτων από ασθένειες και έλλειψη τροφής αν δεν φτάσει έγκαιρα βοήθεια στα θύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή