Φιλικός: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 23:49
UPD:23:55
AΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

A- A A+

Ο Σίντνεϊ Γκοβού με γκολ στο 35' άνοιξε τον λογαριασμό και φώναξε «παρών» στο 1-1 με τον Ατρόμητο. Πολλά κενά στην άμυνα, αρκετά κουρασμένοι οι πρωταθλητές. Θετικοί Κλέιτον και Φερνάντες.

Κενά πίσω, Γκοβού μπροστά

Αυτό που θα περίμενε ο Νιόπλιας θα ήταν να δει την ίδια διάθεση, την ίδια καλή κυκλοφορία και το σούπερ πρέσινγκ που έδειξαν οι παίκτες του κόντρα σε Μίλαν και Ίντερ. Αντ'αυτού οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, έκαναν αβίαστα λάθη και τα... καμπανάκια στο πρώτο εικοσάλεπτο ήρθαν από την άμυνα. Είναι και η κούραση της προετοιμασίας αυτή την εποχή που κάνει δυσκολότερα τα πράγματα. Ρυθμός δεν υπήρχε αλλά είπαμε για την εποχή, λογικό.

Από κει και πέρα, πολλά κενά, κυρίως αριστερά με τον Καντέ που βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ- έκανε και το πέναλτι- αλλά και αρκετά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας από τον Καμαρά που έμπαινε... σφήνα ανάμεσα σε Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ. Σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο δίδυμο δεν... περπάτησε.

Εξαιρετικά δείγματα γραφής από τον Ατρόμητο και κυρίως από τον πιτσιρικά τον Θανάση Καραγκούνη αλλά και τον Καμαρά που πριν αποχωρήσει με μικροπρόβλημα τραυματισμού έδειξε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 25' με το εύστοχο πέναλτι του Περόνε.

Πάμε στα καλά νέα τώρα για τους πρωταθλητές. Το άνοιγμα του λογαριασμού από τον Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος μετά από εξαιρετική ενέργεια σήμα... κατατεθέν της ποιότητας του(έκλεισε στον άξονα και... εκτέλεσε με το αριστερό) έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Από το γκολ του Ατρομήτου και μετά οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν και εκτός από γκολ έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με Λέτο και Σισέ. Ορεξάτος ο Κλέιτον που πιστώνεται την κάθετη έτοιμο γκολ στον Γκοβού στο 2'. Θα μπορούσε να έχει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του, προσπάθησε να δώσει ρυθμό. Για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο πολύ αδικεί τον εαυτό του.

Θετικός Ντάνι και αλλαγές

Όπως ήταν λογικό στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός, καθώς «μίλησε» και η κούραση της εποχής, με τον Νίκο Νιόπλια να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές και να δοκιμάζει τον Γκοβού σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Σισέ. Αν σε κάτι μπορούμε να σταθούμε από τα νέα πρόσωπα του δευτέρου μέρους είναι ο Ντάνι Φερνάντεζ. Ο Πορτογάλος πορτιέρο ήταν θετικότατος και έβγαλε εξαιρετικά το δυνατό σουτ του Μπρίτο μετά την λάθος πάσα του Μπουμσόνγκ, που δεν ήταν σε καλό βράδυ, ενώ είχε και μία γρήγορη έξοδο σε κάθετη των γηπεδούχων.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους (είχε ένα δοκάρι στο φινάλε ο Ατρόμητος με Καραλή). Η εξαιρετική εικόνα κόντρα σε Μίλαν και Ίντερ θα ήταν... αφύσικο να συνεχιστεί και ήταν λογικό να κάνουν την εμφάνιση τους τα σημάδια της κούρασης και οι πρωταθλητές να μην έχουν ρυθμό. Μην ξεχνάμε και την απουσία των διεθνών.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Φαβάλι (74' Καραλής), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας(79' Μπάλλας), Σαρμιέντο (62' Σφακιανάκης), Καμαρά (25' Τάτος), Περόνε (62' Μπρίτο), Νάστος (68' Ολιβέιρα), Καραγκούνης (60' Σαγκανόφσκι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Καρνέζης (46' Φερνάντεζ), Σαριέγκι (62' Μπιάρσμιρ), Μπουμσόνγκ (77' Μελίσσης), Σεϊταρίδης (62' Γκάμπριελ), Καντέ(85' Σταμπολζίεφ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Κλέιτον (62' Μαρίνος), Γκοβού (77' Πετρόπουλος), Λέτο(85΄Μαυρίας), Σισέ (77' Μάντζιος)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις