Ρωσία: «Κεδροσκοπική» η αύξηση των τιμών των σιτηρών

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010 15:26
A- A A+

Η αύξηση των τιμών των σιτηρών στη Ρωσία είναι απλώς κερδοσκοπική, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αντιμονοπωλιακή υπηρεσίας (FAS), την ώρα που η ξηρασία έχει καταστρέψει μεγάλες ποσότητςες από τη φετινή σοδειά.

«Ολα αυτά έχουν ένα χαρακτήρα κερδοσκοπικό» στην εσωτερική αγορά, δήλωσε ο Ιγκόρ Αρτεμίεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Itar-Tass, σε συνάντησή του με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι οι πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τη σοδειά των σιτηρών στη Ρωσία είναι σωστές, δόξα τω Θεώ, έχουν δημιουργηθεί εγκαίρως αποθέματα και αυτό μας επιτρέπει να καλύπτουμε σήμερα όλες τις ανάγκες», δήλωσε.

Η ρωσική κυβέρνηση πάντως μείωσε περαιτέρω τις προβλέψεις της για τη σοδειά των σιτηρών στα 60 με 65 εκατομμύρια τόνους για το 2010.

Οι επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά από τη μείωση της σοδιάς έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές, καθώς η τιμή του ψωμιού αυξάνεται.

Ο Αρτεμίεφ καταφέρθηκε επίσης εναντίον κάποιων παραγωγών δημητριακών, κατηγορώντας τους ότι αποθηκεύουν σιτηρά για να τα πουλήσουν αργότερα σε υψηλότερες τιμές.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η υπηρεσία του έχει ξεκινήσει έρευνες για το θέμα αυτό στις περιοχές του Ταταρστάν, του Κουρσκ και του Μαγκαντάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή