ΚΚΕ: Αισχροκέρδεια χειρίστου είδους οι αυξήσεις στις τιμές αλεύρων

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010 19:26
A- A A+

Απόπειρες αισχροκέρδειας «βλέπει» το ΚΚΕ, πίσω από το συσχετισμό των ενδεχόμενων αυξήσεων στις τιμές των αλεύρων με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών.

«Είναι αισχροκέρδεια του χειρίστου είδους σε βάρος του λαού οι νέες μεγάλες αυξήσεις στο αλεύρι, στο ψωμί και στα ζυμαρικά που σχεδιάζουν οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς και οι αλευροβιομήχανοι, την ίδια στιγμή που κυριολεκτικά ληστεύουν τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς σιτηρών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το κομμουνιστικό κόμμα και προσθέτει:

«Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς έχουν τις αποθήκες τους γεμάτες και από σκληρό και από μαλακό στάρι. Εκβιάζοντας τους μικρομεσαίους παραγωγούς σιτηρών με τις φθηνές εισαγωγές, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια μείωναν τις τιμές, ακόμα και κάτω από τα 10 λεπτά το κιλό. Το αποτέλεσμα ήταν να θησαυρίζουν, καθώς η τιμή στο αλεύρι ήταν σταθερή ή αυξανόμενη».

Κάνει επίσης λόγο για χαριστική βολή στο λαϊκό εισόδημα, καταγγέλλοντας την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων - μονοπωλίων στα τρόφιμα, που – όπως σημειώνει - λειτουργεί παρασιτικά και ληστρικά σε βάρος των εργαζομένων. Ζητεί τέλος να μειωθεί η τιμή του ψωμιού, αλλά και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καλώντας τους εργαζόμενους να διαμορφώσουν αντιμονοπωλιακό μέτωπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή