Αντ. Σαμαράς: «Ναι» στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ

Επίθεση στον Πρωθυπουργό
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 11:14
A- A A+

Θετικός στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ εμφανίστηκε μετά από τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε ωστόσο ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και σωστή ισορροπία με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η καλή παραδοσιακή σχέση της Ελλάδας με τους ¶ραβες.

Σύμφωνα μάλιστα με τη ΝΔ, η ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, κυρίως στον τουρισμό αλλά και την οικονομία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Α. Σαμαράς: Iδιαίτερα χρήσιμη η συζήτηση με τον Μπ. Νετανιάχου

Α. Σαμαράς: Iδιαίτερα χρήσιμη η συζήτηση με τον Μπ. Νετανιάχου

Μετά από τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για το θέμα της επιστημονικής έρευνας, που έθεσε χθες. «Θέλω να πω στον κ. Παπανδρέου ότι αν είχαμε μυαλό εδώ και 30 χρόνια, δεν θα διώχναμε στο εξωτερικό το πολύ πλούσιο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων και δεν θα τους στέλναμε στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Απέδωσε την κύρια ευθύνη για το γεγονός αυτό στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι στόχευση του προγράμματος της ΝΔ είναι ο επαναπατρισμός των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την οποία, όπως είπε συζητήθηκαν «θέματα διμερούς συνεργασίας στο εμπόριο, τον τουρισμό, την οικονομία στη δύσκολη εποχή που διανύουμε». «Ιδιαίτερα σημαντικό για μας», πρόσθεσε, «είναι το θέμα της συνεργασίας για τον τουρισμό».

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν επίσης τα Κυπριακό και το Μεσανατολικό. «Συζητήσαμε την ανάγκη ύπαρξης και τη διασφάλιση του Παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αρμόδιος για τα εξωτερικά θέματα, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή