ΣΥΝ: Πρόκληση η χειραψία Παπανδρέου - Νετανιάχου

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 12:15

A- A A+

«Πρόκληση απέναντι στην κοινή γνώμη» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης τη χειραψία του Πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τη στιγμή που –όπως υποστηρίζει- είναι νωπή ακόμα η δολοφονική επίθεση ενάντια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σημειώνει ακόμα ότι η πρωτοβουλία αυτή «εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και αποτελεί χείρα βοηθείας στο απομονωμένο σήμερα Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί έναν διεθνή ταραξία, να μην σέβεται καμία έννοια διεθνούς νομιμότητας και να εγκληματεί σε βάρος των Παλαιστινίων».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού αναφέρει ότι «ο όλος κυβερνητικός σχεδιασμός αποδυναμώνει διπλωματικά τη χώρα μας έναντι του αραβικού κόσμου και εγκυμονεί κινδύνους για την εμπλοκή της σε ακραίους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς».

«Αλήθεια τι σχέση έχει η σημερινή εικόνα του Πρωθυπουργού με εκείνην του Α. Παπανδρέου, όταν έστελνε τα ελληνικά καράβια για να μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους αγωνιστές και τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ;», διερωτάται, καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή