Συναντήσεις Γ. Καρατζαφέρη με τις ηγεσίες των κυπριακών κομμάτων

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 13:24
UPD:13:25
A- A A+

Κύκλο επαφών με ηγεσίες των κυπριακών κομμάτων είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, με τον οποίο είχε την αυκαιρία να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Κυπριανου δήλωσε ότι ο κ. Καρατζαφέρης προέρχεται από διαφορετικό ιδεολογικό χώρο, αλλά η συνάντησή μαζί του ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική. «Δεν πρέπει να υπάρχουν ιδεολογικά στεγανά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «αποτελεί κοινή ευθύνη και χρέος να βοηθήσουμε να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό».

Σημείωσε επίσης ότι πριν μεταβεί στην Κύπρο είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, «διότι οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και ο κίνδυνος διαρρήξεως των κομμάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο, προφανής». Περαιτέρω, πρόσθεσε, μόνο ο διάλογος και η σύνθεση απόψεων μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε επίσης με τη γενική γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων κ. Ιωάννα Παναγιώτου και τον Προέδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Δημήτρη Συλλούρη, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή