Αλ. Παπαρήγα: Κυβερνητική στήριξη στην πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 13:52
A- A A+

Την αντίθεσή της στην πολιτική προσέγγισης του Ισραήλ εξέφρασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα –με αφορμή την επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως επιθυμεί να υπηρετήσει τα σχέδια των ΗΠΑ στην πολιτική τους έναντι της Τουρκίας.

Υποστήριξε ακόμα ότι με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα εμπλέκεται στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, κάτι που –όπως είπε- δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, ούτε προς το συμφέρον των λαών της περιοχής.

Α. Παπαρήγα: Η ελληνική κυβέρνηση αθωώνει την πολιτική του Ισραήλ

Α. Παπαρήγα: Η ελληνική κυβέρνηση αθωώνει την πολιτική του Ισραήλ

Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά «αθωώνει την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων και την πίεση του Τελ Αβίβ για συνομιλίες που θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του» και ότι «κάνει πως δεν βλέπει και την πρόθεση του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «μετά την εκχώρηση αρμοδιοτήτων άμυνας και ασφάλειας στην Τουρκία», τώρα η κυβέρνηση «με τις συμφωνίες που κάνει με το Ισραήλ στηρίζει την πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για νέα Μέση Ανατολή».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αναλύσεις που θέλουν την Ελλάδα να προσπαθεί να αξιοποιήσει την κρίση στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι αν ο κ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται να προωθήσει τα σχέδια του Ιμπεριαλισμού, αυτό είναι επιτυχία, αλλά πρόσθεσε πως για το ΚΚΕ εξέλιξη κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την συνεργασία με το Ισραήλ στον τουριστικό τομέα, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο «για τα 30 αργύρια του Ιούδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή