Στα 2,5 δισ.δολ. το κόστος της ανοικοδόμησης στο βόρειο Πακιστάν

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 16:49

A- A A+

Στα 2,5 δισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος ανοικοδόμησης του βόρειου τμήματος του Πακιστάν που επλήγη από τις πλημμύρες, δήλωσε ο πρέσβης της χώρας στον ΟΗΕ.

«Η πληγείσα περιοχή έχει μέγεθος όσο η Αγγλία», δήλωσε ο πρεσβευτής Ζαμίρ ¶κραμ σε συνέντευξη Τύπου. «Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, μόνο για το βόρειο Πακιστάν, θα χρειαστούν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια» για την ανοικοδόμηση, πρόσθεσε.

Μία εβδομάδα μετά την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για διεθνή βοήθεια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες έξι εκατομμυρίων Πακιστανών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες, ο ΟΗΕ έχει συλλέξει σήμερα περίπου το 35% του ποσού.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP) έχει μοιράσει τρόφιμα σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ενώ μόλις 98.000 οικογένειες έχουν πάρει σκηνές, τη στιγμή που υπολογίζεται ότι μισό εκατομμύριο χρειάζονται στέγη.

Εξάλλου ο ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία για την επιδεινούμενη κατάσταση στις πληγείσες περιοχές του Πακιστάν και προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη ζωή των πλημμυροπαθών.

Είκοσι εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σε καταυλισμούς ή στην ύπαιθρο με λιγοστό φαγητό, καθαρό νερό και ιατρικά εφόδια.

«Αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των αρρώστων και ο αριθμός των νεκρών από τις επιδημίες», δήλωσε ο γιατρός Αμπντουλάχ Ασαέντι, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή