Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 17:39
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

A- A A+

Υπό έλεγχο τέθηκαν ή κατασβέστηκαν το πρωί όλες οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κόστισαν τη ζωή σε δύο πυροσβέστες και κατέστρεψαν 7.500 στρέμματα βλάστησης.

Η τελευταία πυρκαγιά που ήταν ενεργή στο Μπόιρο (βορειοδυτικά) και η οποία έχει κάψει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 4.500 στρέματα από το Σάββατο, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 10:00 τοπική ώρα.

Επιπλέον, οι πυρκαγιές στις περιοχές Μπριόν, Τέο, Μουξια και Βιμιάνζο που ξέσπασαν την Κυριακή το βράδυ κατασβέστηκαν, αφού συνολικά έκαψαν 1.500 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών.

Εξάλλου και η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και μία εβδομάδα στο φυσικό πάρκο Πενέντα-Ζερές, στη βόρεια Πορτογαλία, τέθηκε σήμερα το απόγευμα υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες οι πυροσβέστες περίπου 60.000 στρέμματα δασικών και θαμνώδων εκτάσεων καήκαν.

Από τις 23 Ιουλίου σημειώθηκε σημαντική αύξηση πυρκαγιών στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Εθνικής Αρχής Δασών της χώρας περισσότερα από 710.000 στρέμματα έχουν καεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι τις 15 Αυγούστου 2010.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή