Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 22:36
A- A A+

Σε Λευκάδα, Κεφαλονιά και Ζηλευτό (κοντά τη Λαμία) δίνουν την πιο δύσκολη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ σε εξέλιξη είναι και άλλα πύρινα μέτωπα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, η πυρκαγιά στη Λευκάδα μαίνεται σε πευκοδάσος, στην κορυφή λόφου, πάνω από το χωριό Καρυά. Στο σημείο επιχειρούν 22 οχήματα, με 45 πυροσβέστες και 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα

Η φωτιά στην Κεφαλονιά είναι επίσης δασική με τις φλόγες να μαίνονται σε δύο μέτωπα, στις περιοχές Σιμοτάτα και Βλαχάτα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Διαστάσεις έχει πάρει και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 6.30 το απόγευμα κοντά στο χωριό Ζηλευτό, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Στην περιοχή βρίσκονται 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 32 άνδρες, και δύο ομάδες του πεζοπόρου τμήματος με 25 πυροσβέστες. Παράλληλα υπάρχουν οχήματα των δήμων Λιανοκλαδίου και Μακρακώμης όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

«Θα είναι μεγάλη η νύχτα απόψε. Η κατάσταση είναι δύσκολη…» υπογράμμισε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Στερεά Ελλάδα κ. Νίκας, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστών.

Ενεργά είναι και τα μέτωπα σε Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα και Ζάκυνθο, ενώ και στα Κύθηρα η φωτιά δεν έχει σβήσει, απλώς εξακολουθει να είναι σε σχετική ύφεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή