Πακιστάν: Επιταχύνεται η συγκέντρωση διεθνούς βοήθειας

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 11:03
UPD:11:04
REUTERS/AKHTAR SOOMRO

A- A A+

Σχεδόν τα μισά από τα 459 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζονται για τις πρώτες ανάγκες των πλημμυροπαθών στο Πακιστάν έχουν εξασφαλιστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Έχει υπάρξει βελτίωση στη χρηματοδότηση. Οι δωρητές συνειδητοποιούν την κλίμακα της καταστροφής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ μαουρίτσιο Τζουλιάνο στο Reuters. «Αλλά οι προκλήσεις είναι πραγματικά τεράστιες και οι πλημμύρες δεν έχουν σταματήσει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, το Πακιστάν επιχειρεί να καθησυχάσει τους φόβους των δωρητριών χωρών, τονίζοντας ότι τα κεφάλαια που προορίζονται για τους πλημμυροπαθείς δεν θα πέσουν στα χέρια εξτρεμιστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ δήλωσε στο BBC ότι οι δεν θα επιτραπεί στους Ταλιμπάν να επωφεληθούν από την κρίση.

Η κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή των πλημμυροπαθών, που υποστηρίζουν ότι η βοήθεια φθάνει με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι και 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν καλύψει έκταση ίση με την Αγγλία. Την ίδια στιγμή έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για νέες πλημμύρες στο βορειοδυτικό Σιντ, κοντά στα σύνορα με το Μπαλουχιστάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή