Γ. Καρατζαφέρης: Η πιο δύσκολη στιγμή για την Κύπρο μετά το 1974

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γ. Ομήρου
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 14:56
UPD:14:58
A- A A+

Τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου συνάντησε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κύπρο. Περίοπτη θέση στην ατζέντα της συνάντησης είχε το Κυπριακό, για το οποίο ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή, από το 1974.

«Σήμερα η Τουρκία μας παίζει στη μικρή μας περιοχή με κίνδυνο και το γκολ και το αυτογκόλ ή το πέναλτι. Η απόφαση της Χάγης για το Κόσσοβο αποτελεί ήδη όπλο στη φαρέτρα του κ. Ερντογάν, γι αυτό τον είδαμε να σκληραίνει και τη στάση του», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καρατζαφέρης προσθέτοντας ότι ο επιπλέον διάλογος με τον κ. Ερόγλου δεν προσφέρεται παρά μόνο για πιθανές παγίδες που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί η Τουρκία.

Έκανε επίσης λόγο για ανάγκη μιας άλλης προσέγγισης στην επίλυση του ζητήματος, ενώ πρότεινε τη σύσκεψη όλων των κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου για την εκτίμηση της κατάστασης και για τη χάραξη από κοινού πολιτικής.

Έπλεξε τέλος το εγκώμιο του κ. Ομήρου, με τον οποίο –όπως ανέφερε- υπάρχει συστοιχία και συνεκτίμηση των πραγμάτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μεθοδεύσεις για να οδηγηθεί το Κυπριακό σε μία μέγγενη με επιδιαιτησία, μέσω διεθνούς διάσκεψης, στα πλαίσια ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων προς επιβολή άδικης λύσης στο Κυπριακό.

«Η θέση μας για αναδιαμόρφωση της στρατηγικής καθίσταται πλέον μία επείγουσα και επιτακτική αναγκαιότητα», συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα ότι η συστράτευση όλων των δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα είναι προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ, για να αντιμετωπιστούν οι κρίσιμες εξελίξεις στο ζήτημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή