ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλότερο το πραγματικό ποσοστό ανεργίας

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 16:34
A- A A+

Στο μνημόνιο και στα αντικοινωνικά – όπως υποστηρίζει- μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, αποδίδει το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Στρατούλης, τα ποσοστά των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του Οργανισμού για τον Ιούλιο, ο κ. Στρατούλης ισχυρίζεται σε δήλωσή του ότι η αύξηση του αριθμού των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνει η κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα πρέπει «να αναπτυχθεί ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα για την ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η συρρίκνωση του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων και οι νέοι φόροι, κυρίως η αύξηση του ΦΠΑ και άλλων έμμεσων φόρων, οδηγούν σε μείωση της ζήτησης, σε ύφεση, σε καθίζηση της πραγματικής οικονομίας, σε κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων, σε κατάρρευση της παραγωγικής υποδομής της χώρας και σε δραματική αύξηση της ανεργίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή