Ανησυχία για τα κρούσματα βίας σε βάρος Ελλήνων στη Χειμάρρα

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 18:01
A- A A+

Την ανησυχία τους για τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε βάρος Ελλήνων στη Χειμάρρα εκφράζουν με σημερινές τους ανακοινώσεις η ανεξάρτητη βουλευτής Ντ. Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτης.

Σημειώνεται ότι μετά τη δολοφονία του 37χρόνου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, άλλο ένα περιστατικό, ο ξυλοδαρμός νεαρού Έλληνα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα.

«Το νέο περιστατικό βίας το οποίο ακολούθησε τόσο σύντομα την αποτρόπαια δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα είναι διπλά ανησυχητικό. Η διαφαινόμενη αναίτια άνοδος του αλβανικού εθνικισμού, ιδιαίτερα σήμερα που η γείτονα χώρα χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης, δεν είναι απλώς ανεξήγητη και ακατανόητη αλλά ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνη καθώς δημιουργεί επιπρόσθετα εμπόδια στην ομαλή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη.

Τη λήψη μέτρων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών ζητεί από την αλβανική κυβέρνηση ο κ. Αϊβαλιώτης.

«Η αλβανική κυβέρνηση όσο δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών που ζουν επί 3.000 χρόνια στην περιοχή, τόσο θα βάζει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη μεταξύ των Αλβανών και του ελληνικού λαού», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή