ΝΔ: Μεγαλύτερα δεινά φέρνει το νέο μνημόνιο

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010 15:24
UPD:17:34
A- A A+

«Το νέο Μνημόνιο φέρνει στο λαό μας νέα μεγαλύτερα δεινά. Αυτοί που το ψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας το επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο. Και την προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει δεύτερος γύρος λεηλασίας

Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο αποτελεί το δεύτερο γύρο εισοδηματικής λεηλασίας, κατεδάφισης κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυσης εργασιακών σχέσεων και εκποίησης ό,τι δημοσίου έχει απομείνει, δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνιστά ένα νέο μεγάλο αντεργατικό και αντικοινωνικό κυβερνητικό πραξικόπημα, με το οποίο το Σύνταγμα γίνεται "κουρελόχαρτο", η Βουλή τίθεται στο περιθώριο και καταλύεται κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τη χώρα και τον ελληνικό λαό, ως «πειραματόζωα» στην ανελέητη ιμπεριαλιστική «νεοαποικιοποίηση» της τρόικας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη για ένα μεγάλο ενωτικό ταξικό μέτωπο του λαού και της νεολαίας «για την ήττα και την απομάκρυνση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού και την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους».

ΚΚΕ: Χωρίς τέλος τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα

Σχολιάζοντας το νέο μνημόνιο, το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη ότι τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος.

Παράλληλα, καλεί τα λαϊκά στρώματα να συγκροτήσουν ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο αντεπίθεσης, για την ανατροπή του μνημονίου, το οποίο - όπως υποστηρίζει - «αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες».

Στόχος τους, τονίζει, είναι «ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον εργάτη και εκτοπίζοντας τους μικρομεσαίους, να διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων, ενισχύοντας την κυριαρχία τους».

«Στο στόχαστρό τους βρίσκεται σταθερά η εξολόθρευση των στοιχειωδών εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ: Η συνταγή της τρόικας βαθαίνει την κρίση

«Η συνταγή της τρόικας είναι ατελέσφορη και βαθαίνει την κρίση. Όσο η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που πνίγουν την επιχειρηματικότητα και την αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα οδηγείται , δυστυχώς, στην λήψη σκληρότερων και αντιλαϊκότερων μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή