Θρίλερ με ομηρία τουριστών στη Μανίλα

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 09:11
UPD:14:32

A- A A+

Θρίλερ στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, με την ομηρία τουριστών από ένοπλο πρώην αστυνομικό.

Το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο κοντά σε ένα πάρκο, όταν επιβιβάστηκε ένας ένοπλος -πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας όπως διευκρινιστηκε, οπλισμένος με ένα Μ-16- ανακοινώνοντας στους επιβάτες που ετοιμάζονταν να επισκεφθούν το παραθαλάσσιο Luneta Park, ότι είναι όμηροί του.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Ρολάνδο Ντελ Ροσάριο Μεντόσα, αποπέμφθηκε από το αστυνομικό σώμα τον Ιανουάριο κατηγορούμενος για παρενόχληση και εκβίαση.

Μέχρι στιγμής ο ένοπλος έχει απελευθερώσει συνολικά εννέα από τους ομήρους στο λεωφορείο και απομένουν άλλοι 16.

Λίγο αργότερα ένα χειρόγραφο σημείωμα, το οποίο έκανε λόγο για μία «μεγάλη συμφωνία» μετά τις 10:00 πμ (ώρα Ελλάδος) αναρτήθηκε στην πόρτα του τουριστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, αυτό δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι ενδέχεται να απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι όμηροι.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ίσως μέχρι τις 10:00 πμ θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους», είπε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της αστυνομίας Εργουιν Μαργκαρέχο.

Εν τω μεταξύ, ο αδελφός του ενόπλου φέρεται να ζήτησε παράταση 30 λεπτών στη διορία που έθεσε ο δράστης. Δημοσιογράφοι άκουσαν τον Γκρεγκόριο Μεντόσα, ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας, να μιλάει στο κινητό του με τον αδελφό του και δράστη.

Αργότερα, ο δράστης απείλησε να σκοτώσει τους ομήρους.

«Ξέρω ότι (οι αστυνομικοί) θα με σκοτώσουν, τους λέω να φύγουν γιατί θα κάνω και εγώ το ίδιο εδώ», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε απευθείας από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή