Εμφαση στις «τολμηρές θεσμικές αλλαγές»

Αρθρο του Πρωθυπουργού στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 17:26

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα δεν έχει μόνο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή η μείωση του ελλείμματος, η αντιμετώπιση του χρέους και η επιστροφή των δανεικών το έλλειμμα, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, να ξεχρεώσουμε τα δανεικά.

A- A A+

Κορωνίδα των «θεσμικών επαναστατικών αλλαγών στο κράτος και στο πολιτικό σύστημα» χαρακτηρίζει ο Πρωθυπουργός την πρωτοβουλία για το νέο εκλογικό νόμο και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, «η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει το πιο καίριο πλήγμα στο "μαύρο" πολιτικό χρήμα και το πλέγμα εξαρτήσεων που αυτό δημιουργεί. Θα δώσει αποστομωτική απάντηση στην πιο διαβρωτική - και επομένως πιο επικίνδυνη - για την Δημοκρατία μας υπόνοια, αυτή της εξάρτησης ακόμη και αντιπροσώπων του λαού από στενά οικονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα δεν έχει μόνο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή η μείωση του ελλείμματος, η αντιμετώπιση του χρέους και η επιστροφή των δανεικών το έλλειμμα, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, να ξεχρεώσουμε τα δανεικά. Αντίθετα, προσθέτει, η βασικότερη ίσως παράμετρος της προσπάθειάς μας είναι οι βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους. «Γνωρίζουμε ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα χωρίς τολμηρές θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως σε όλη του την πολιτική πορεία παλεύει «για τη μεγάλη αλλαγή: να αποκτήσουμε επιτέλους και στην Ελλάδα ένα κράτος και ένα πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη (...) Κάνουμε το αυτονόητο πραγματικότητα. Και είμαστε ακόμη στην αρχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή