Συνεδριάζει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο

Στο επίκεντρο η καθημερινότητα του πολίτη
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 08:36
UPD:12:04

Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο πολιτικών αλλαγών.

A- A A+

Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κύκλο πολιτικών αλλαγών.

Οι αλλαγές αυτές συνδέονται με τις δομικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο, που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνουν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1857396 .

Οι βαθύτατες θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του κράτους αποτελούν την βασικότερη παράμετρο της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης ( http://government.gov.gr/ ) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα χωρίς τολμηρές θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και προσθέτει:

«Σήμερα, αν δεν πείσουμε τους πολίτες ότι υπηρετούμε μόνο αυτούς και κανέναν άλλον, καμία πρόοδος δεν είναι εφικτή. Καμία αλλαγή προς το καλύτερο.

Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στα μάτια του Έλληνα πολίτη αποτελεί πλέον αναπόφευκτο όρο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, σε όλες της τις διαστάσεις: οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική».

«"Η Ελλάδα στους Έλληνες" σήμερα, σημαίνει μια επανάσταση δημοκρατίας. Στους θεσμούς και την οικονομία... Αυτή η πανεθνική προσπάθεια ανάταξης και αναμόρφωσης της Ελλάδας, προϋποθέτει την ανατροπή παγιωμένων, εδώ και δεκαετίες, αντιλήψεων και νοοτροπιών. Μία επανάσταση που οφείλουμε να κάνουμε και ως άτομα, στην καθημερινότητά μας, και ως σύνολο, ως κοινωνία, για την κοινή μας πορεία», συνεχίζει ο Πρωθυπουργός.

«Σε αυτή την προσπάθεια, ο πολιτικός κόσμος της χώρας και, κυρίως, η εκλεγμένη κυβέρνηση, οφείλουμε προφανώς να κάνουμε το πρώτο βήμα.

Γνωρίζω ότι θα χρειαστεί χρόνος. Θα χρειαστεί διαρκής προσπάθεια για να οικοδομήσουμε μία πραγματικά δίκαιη Ελλάδα. Να χτίσουμε μία πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία. Ήδη όμως, κάναμε τα πρώτα μεγάλα θεσμικά βήματα».

«Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση δεν πήρε τόσο σημαντικές αποφάσεις, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, για να εμπεδώσει συνθήκες αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας στο δημόσιο βίο», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου και καταλήγει λέγοντας για τους πρώτους δέκα μήνες της κυβέρνησής του:

«Δεν ξεχνώ ποτέ ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων στις 4 του Οκτώβρη μας εξέλεξαν δίνοντας μας αυτή ακριβώς την εντολή: να κάνουμε τώρα όσα δεν κάναμε δεκαετίες. Να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα, ώστε να βγει οριστικά από τον φαύλο κύκλο της παρακμής. Να αναμορφώσουμε τόσο ριζικά το κράτος, ώστε, αντί για εμπόδιο σε κάθε πρωτοβουλία και καινοτομία, να γίνει πραγματικός μοχλός ανάπτυξης και αξιοποίησης των ισχυρών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας, για να μην ξανακινδυνεύσουμε με χρεοκοπία. Ποτέ πια.

Ήδη, σε μόλις 10 μήνες, κάναμε περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Κάνουμε το αυτονόητο πραγματικότητα. Και είμαστε ακόμη στην αρχή».

Στο επίκεντρο η καθημερινότητα του πολίτη

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου θα βρεθεί η καθημερινότητα του πολίτη και εδικότερα η κατάσταση στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή