Σομαλία: Ένοπλοι σκότωσαν βουλευτές

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 11:44
UPD:14:30
A- A A+

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι βουλευτές, σκοτώθηκαν κατά την εισβολή ενόπλων σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών.

«Έξι από τους βουλευτές που διέμεναν στο ξενοδοχείο βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης. Επίσης, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν πέντε μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας. Τέλος οι ένοπλοι ανατινάχθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Νωρίτερα, ο βουλευτής Μοχάμεντ Χασάν είχε επισημάνει στο Reuters ότι σκοτώθηκαν 15 συνάδελφοί του.

Το BBC μεταδίδει ότι οι Ισλαμιστές αντάρτες φορούσαν στολές του στρατού. Πλησίασαν το ξενοδοχείο Muna, άνοιξαν πυρ εναντίον ενός φύλακα, και στη συνέχεια ένας από αυτούς ανατινάχθηκε μέσα στο κτήριο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αφρικανικής Ένωσης, τουλάχιστον δύο αντάρτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο κρατώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας αδιακρίτως.

Το περιστατικό έρχεται μία ημέρα μετά την έναρξη σκληρών μαχών μεταξύ των Ισλαμιστών ανταρτών αλ-Σαμπάμπ και κυβερνητικών στρατευμάτων, τα οποία υποστηρίζει και η Αφρικανική Ένωση. Χθες, εκπρόσωπος των ανταρτών ανακοίνωσε την κήρυξη «μεγάλου πολέμου» κατά των δυνάμεων της Ένωσης, χαρακτηρίζοντας «εισβολείς» τους 6.000 στρατιώτες των ειρηνευτικών της δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή