Ρωσοβουλγαρικές συνομιλίες για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη το Σεπτέμβριο

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 16:00
A- A A+

Νέο γύρο διαβουλεύσεων για το μέλλον της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα έχουν στις αρχές Σεπτεμβρίου Ρωσία και Βουλγαρία.

Όπως ανακοίνωσε ο Ίγκορ Ντέμιν, επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας «Τρανσνιέφτ», που είναι από ρωσικής πλευράς ο κεντρικός μέτοχος του σχεδίου, βουλγαρική αντιπροσωπεία αναμένεται για το σκοπό αυτό να μεταβεί στη Μόσχα, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επικεφαλής της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, στην οποία θα γίνει επίσημη παρουσίαση του σχεδίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών της χώρας, Συμεών Ντιάνκοφ.

Η τύχη του σχεδίου παραμένει αβέβαιη, μετά την αλλαγή της στάσης της βουλγαρικής κυβέρνησης, ενώ όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, ορισμένη πρόοδος στο ζήτημα επιτεύχθηκε στα τέλη Ιουλίου, όταν η Σόφια δέχθηκε να καταβάλει 6,5 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή της και κάλυψη λειτουργικών εξόδων της εταιρείας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Trans-Balkan Pipeline B.V., της οποίας η Ρωσία κατέχει το 51 % και η Ελλάδα με τη Βουλγαρία μοιράζονται το 49 %.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή