Συνάντηση υπ. Παιδείας - ΔΟΕ την Τετάρτη

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 17:49
UPD:17:55

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα της ΔΟΕ, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση (ελλείψεις και κενά) λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

A- A A+

Συνάντηση με το δ.σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) θα έχει αύριο Τετάρτη στις 13.30 η πολιτική ηγεσία του πουργείου Παιδείας, μετά από αίτημα της ΔΟΕ, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση (ελλείψεις και κενά) λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το υπουργείο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αναπληρωτών, αφού ήδη έχει εξασφαλίσει πιστώσεις σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, το υπουργείο διαμηνύει πως δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών και πως οι τοποθετήσεις έγιναν και θα γίνονται με πιο ορθολογικό τρόπο και κατανομή.

Γονείς, πάντως, διαμαρτύρονται επειδή, όπως λένε, δεν θα αποφευχθούν τμήματα με πολλούς μαθητές. Την ίδια στιγμή το υπουργείο φαίνεται αποφασισμένο να εφαρμόσει την εγκύκλιο που υπάρχει και στην οποία προβλέπονται 25 παιδιά ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μέχρι 30 παιδιά στη δευτεροβάθμια.

Σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα διχάσουμε, αλλά θα ενώσουμε οικογένειες από τις αποσπάσεις και μετακινήσεις».

«Έχουμε νομοθετήσει από τον περασμένο Μάιο ώστε να έχουν οι διευθυντές Εκπαίδευσης τη δυνατότητα να μετακινούν προσωπικό μέσα σε ένα νομό, αλλά και οι περιφερειακοί διευθυντές να μετακινούν προσωπικό από νομό σε νομό», πρόσθεσε.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ακόμα ότι «με γνώση ότι τα πράγματα είναι δύσκολα επιχειρούμε, χωρίς να αλλοιώσουμε την εγκύκλιο του αριθμού των μαθητών, χωρίς να αλλάξουμε τις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών και των δασκάλων, να εφαρμοστεί ο νόμος και να εξαντληθούν τα περιθώρια της αξιοποίησης του δυναμικού που έχουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή