ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά ερωτηματικά για την καταστροφή στην Πρέβελη

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 19:07
A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης, με αφορμή την οικολογική καταστροφή στο φοινικόδασος της Πρέβελης.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κάνει λόγο για ακριβοπληρωμένα συστήματα πυρανίχνευσης, αλλά και έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης», αναφέρει ο κ. Κριτσωτάκης, «οι υπηρεσίες πρόληψης, η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μάλλον δεν έχουν ουσιαστική συνεργασία με αποτέλεσμα πολλές πυρκαγιές και φέτος σε δασικές εκτάσεις- μνημεία της φύσης - πηγές ζωής για τους κατοίκους και το νησί».

Ζητεί εξάλλου να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν συστήματα πυρανίχνευσης στην Κρήτη και σε ποιες περιοχές έχουν τοποθετηθεί, καθώς και να αποσαφηνιστούν οι λόγοι για τους οποίους δεν λειτούργησε το εγκατεστημένο στην περιοχή της Πρέβελης σύστημα. Ερωτά τέλος τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία του φοινικοδάσους, δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι ο φοίνικας του Θεόφραστου είναι «είδος προτεραιότητας» στην Ε.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή