Εντονη αντιπαράθεση κατά την εξέταση Γ. Σανιδά για τα δομημένα ομόλογα

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 21:34
UPD:21:36

Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά την κατάθεση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

A- A A+

Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά την κατάθεση του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Ο κ. Σανιδάς αντέκρουσε την κατάθεση του επίσης πρώην εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά και πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα σημεία διαφωνίας είναι αφενός το σύννομο ή μη της κατάθεσης από τον πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες των εκθέσεων για τρεις υποθέσεις ομολόγων και αφετέρου η επικοινωνία ή μη του κ. Ζορμπά με τον κ. Σανιδά για το θέμα της δέσμευσης των λογαριασμών Γ. Παπαμαρκάκη στα νησιά Κεϋμαν.

Ο κ. Σανιδάς επιχείρησε να αιτιολογήσει γιατί δεν συμπεριέλαβε τα πορίσματα Ζορμπά στη δικογραφία, λέγοντας ότι δεν ήθελε να προκαταλάβει το έργο της προανάκρισης όταν υπήρχε ζήτημα δικονομικής ακυρότητας.

Επέμεινε εκτός αυτού επικαλούμενος τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και την ιδρυτική νομοθεσία για την Αρχή ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν οι «εκθέσεις Ζορμπά» να υπογράφονται μόνον από τον ίδιο, αλλά θα έπρεπε να συνυπογράφονται από όλα τα μέλη της Αρχής.

Εξάλλου, διέψευσε ότι είχε οποιαδήποτε τηλεφωνική ή άλλη επικοινωνία με τον κ. Ζορμπά για το θέμα των λογαριασμών Γ. Παπαμαρκάκη.

Οι βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν ως «πολλαπλή φούσκα» τις «εκθέσεις- σοφίσματα Ζορμπά», ενώ η καταγγελία που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ανέβασε το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης:

«Ευθύνεστε για πράξεις συγκάλυψης. Τρεις φορές δεν στείλατε στη Βουλή τη δικογραφία για το Βατοπαίδι, ούτε δείξατε την ίδια ευαισθησία, όταν απέδρασαν οι Καραβέλας και Χριστοφοράκος, ούτε όταν ακούγονταν τα περί συγκάλυψης».

«Δεν σας επιτρέπω» ήταν η απάντηση του πρώην δικαστικού που κτύπησε το χέρι του στο έδρανο του, όπως το μετέφερε ως σκηνή στους δημοσιογράφους ο κ. Πρωτόπαπας, ενώ ο ίδιος απάντησε: «Εδώ είστε μάρτυρας και μη μιλάτε με αυτό τον τρόπο. Επειδή αφορούσε πολιτικά πρόσωπα κάνατε τη συγκάλυψη».

Στη συνέχεια ακολούθησε αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ η συνεδρίαση διεκόπη για λίγη ώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή